گروه استانهای دفاعپرس - حجتالاسلاموالمسلمین «موسی سلیمانی» جانشین نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام رضا علیهالسلام؛ صفات متعددی برای حضرت ابوالفضل علیهالسلام از لسان ائمه اطهار وارد شده است.
بصیرت نافذ، عبد صالح، تسلیم خدا، وفادار و صادق از آن جمله است، یکی از صفات ممتاز حضرت خیرخواهی حضرت به امام زمان خویش است. در زیارتنامه حضرت از لسان امام صادق آمده است «وَالنَّصيحَةِ لِخَلَفِ النَّبِيِّ الْمُرْسَلِ» خیرخواهی در رابطه میان رهبر و مردم، یکی از وظایف مردم است.
حضرت علی علیهالسلام در نهج البلاغه میفرماید: [... یاایهاالناس ان لی علیکم حقا ولکم علی حق فاما حقکم علی فالنصیحه لکم. .. واما حقی علیکم فلوفاء بالبیعه والنصیحه فی المشهد والمغیب]. مردم! من بر شما حقی دارم و شما بر من حقی، حق شما بر من نصحیت خیرخواهانه برای شماست... و حق من بر شما وفاء به بیعت و نصیحت و خیرخواهی در حضور و غیاب من است.
خیرخواهی و نوعدوستی رکن اساسی روابط اجتماعی در بین مسلمانان میباشد. همه مسلمانان ملزم به رعایت اصل خیرخواهی در مورد دیگران هستند. حتی رابطه انسان و خدا و نیز رابطه متقابل دولتمردان و مردم هم باید به اصل [خیرخواهی] مبتنی باشد. افرادی که [اصل خیرخواهی] را در زندگی و ارتباط خود با خدا، قانون، حاکمان و دیگر افراد اجتماع مراعات نکنند، مطرودند.
خیرخواهی نشاندهنده احساس وظیفه فرد نسبت به حاکمیت است. چنانچه خیرخواهی در افراد نباشد به تدریج فرد، به مخالف یا بیتفاوت تبدیل میشود.
در هر صورت این صفت نشاندهنده احساس وظیفه حضرت ابوالفضل به امام حسین علیهالسلام است.
البته خیرخواهی و نصیحت ائمه مسلمین شرایطی دارد که مجال دیگری را میطلبد.
انتهای پیام/